Pippi wandelt

Vandaag heb ik voor het eerst gewandeld op een route welke ik niet kende. Ik vond het een beetje spannend maar ik wilde het wel graag doen! Want anders blijven er natuurlijk heel veel kilometers wandelpad niet ontdekt.
Mijn testloop deed ik nog wel een beetje in de buurt: de NS-wandeling van Baarn naar Hollandse Rading.
Omdat ik graag stevig doorloop, leek mij het steeds stoppen om de kaart/route te bestuderen nogal lastig. Bril op, lezen, bril af, lopen, nadenken over moet ik hier al links of verder op, bril op, lezen, bril af, lopen en dat maal 110 ofzo.  Dat zag ik niet zitten dus ik had (na grondig speurwerk via Google) de app ViewRanger op mijn telefoon gezet en heb ik zo de route gewandeld.
Dat ging boven verwachting goed! Het liep eigenlijk “vanzelf”, ik kon mijn tempo daardoor goed vasthouden. En genieten van de omgeving zonder stress of ik wel goed liep. Een aanrader dus.  Enige nadeel is dat de telefoon redelijk snel leeg loopt, dus een powerbank is geen overbodige luxe bij lange tochten. En voor de zekerheid ook de route op papier meenemen.

De route zelf was mooi; ruim 13 kilometer afwisselend door bos, zandverstuivingen en heide.

 

Voldaan kwam ik aan bij het station van Hollandse Rading (eindpunt van de route). Mijn ontzettende zin in koffie kon ik (helaas) pas realiseren op station Hilversum.

 

 

Mijn favoriete quote van Pippi Langkous “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan” bleek maar weer eens waar; ik ben klaar voor nieuwe onbekende wandelpaden!