Dam tot Dam wandeltocht

Toen ik nog hardloper was/aan hardlopen deed, heb ik diverse afstanden van de Dam tot Damloop gerend. Het leek mij daarom leuk om als eerste evenement mee te doen met de Dam tot Dam wandeltocht, zodat ik daarna weer een medaille aan deze verzameling kon toevoegen.
Vanaf het prille begin van mijn wandelen had ik dus als doel om deze wandeltocht (ik had gekozen voor de 20 kilometer) kon lopen. Ik kwam er al snel achter tijdens de voorbereiding dat het fysiek waarschijnlijk geen problemen ging geven.

In de week voor de tocht werd ik alsnog beetje zenuwachtig: wat moest ik allemaal meenemen, hoe zou het gaan bij de stempelpost, zou ik de stempelposten wel kunnen vinden, zou ik überhaupt niet gaan verdwalen en nog veel meer van dit soort niet-helpende gedachten spookten door mijn hoofd. Ik droomde er zelfs over: ik stond aan de start zonder mijn nieuwe heuptas met gelletjes en krentenbollen en geen mede-loper of route te bekennen.

Zaterdagochtend was het dan zover: om 9 uur ging ik van start, met nog heel veel andere lopers. De route stond perfect aangegeven en natuurlijk heb ik geen een stempelpost gemist. Het weer was goed en de 20 km prima te doen. Ik was wel een van de weinigen die alleen liep. Ik ben benieuwd of dat vaker zo is bij georganiseerde tochten? Wat ook opvallend was, is dat mijn wandeltempo blijkbaar veel hoger ligt dan de rest van de deelnemers; de hele weg door heb ik alleen maar mensen ingehaald.
Aan het eind van de route werd ik opgewacht door Lief en na een beker koffie in het Dam tot Dampark, zijn we weer  terug gereisd naar Baarn. Onderweg begon het te regenen, ik was blij dat ik smorgens al gelopen had!

        

De Dam tot Dam wandeltocht is een goed georganiseerd evenement! Route op zich is niet spectaculair mooi of bijzonder. Ook omdat er bij de wandeltocht (in ieder geval smorgens) veel minder muziek en/of aanmoedigingen langs de kant zijn. Wel zijn er bij alle stempelposten gezellige mogelijkheden voor (uit)rusten gecreëerd met muziek en catering.
Maar blijkbaar zit er dan toch nog een stukje “hardlopen” in mij; ik heb hier geen gebruik van gemaakt. Ik vind de uitdaging in het in een keer door lopen en een vlotte tijd neerzetten.

  

 

Dam tot Dam 10 Engelse mijl
Dam tot Dam 4 Engelse mijl
Dam tot Dam wandeltocht
Dam tot Dam Ladiesrun
Dam tot Dam by Night