Er wordt nog gewandeld!

Na de Dam tot Dam wandeltocht (september 2018) werd het een beetje stil op mijn blog.
Niet zo gek, ik ben vanaf begin oktober flink aan het kwakkelen geweest met mijn gezondheid, waardoor ik (zeer) weinig aan de wandel was.

Vanaf januari was er gelukkig weer een opwaartse lijn! Gezondheid ging beter en ik kon mijn wandel kilometers weer gaan opbouwen. Noodzakelijk ook, want ik ben de uitdaging aangegaan om aanstaande juli mee te doen met de Nijmeegse 4daagse!


Nooit gedacht dat ik ooit in mijn leven aan dit evenement mee zou doen. Het leek me saai en eindeloos. Maar nu ik eenmaal het wandelvirus te pakken heb vind ik het wel heel gaaf om mezelf dit doel te stellen.
Dus wandel ik inmiddels een of twee keer per week een uur/anderhalf uur en in het weekend een lange tocht. De kilometers in het weekend bouwen steeds meer op qua afstand. Ik zit nu op 20 kilometer,
Het valt niet altijd mee: een werkweek van minimaal 40 uur voegt zich niet vanzelf met wandeltrainingen, ook al niet omdat er meer in het leven is dan werk en wandelen.
Ik ben dan ook reuze blij met de ingang van de zomertijd: geeft voor ’s avonds meer wandelplezier (en routekeuze).

Inmiddels al bijna 250 kilometer gelopen, in het donker, in de zon, met regen&kou, met of zonder hond.
De komende tijd ga ik oefenen met rugzak of heuptas, meedoen aan evenementen (looptempo wisselingen) en ga ik af en toe eens trainen met andere lopers.

13 april ga ik de Bloesemtocht lopen, 25 of 30 km. Blijf mijn blog volgen voor nieuwe wandelavonturen!