Bloesemtocht 2019

Bij mijn Via Vierdaagse pakket zat ook een deelname aan de Rode Kruis Bloesemtocht inbegrepen. Een bekende trainings wandeltocht door de Betuwe voor Nijmeegse 4-daagse wandelaars. Dus ik deed mee!

Om half 6 opgestaan zodat ik om tien voor 7 de trein richting Utrecht/Geldermalsen kon nemen. Bij de start aangekomen was het al behoorlijk druk met wandelaars, maar het liep gelukkig lekker door. Rond half 9 liep ik al door de fruit boomgaarden Hier werd, vanwege de nachtvorst, nog gesproeid. Ik hoorde later dat daar wandelaars over geklaagd hadden, wat ik eigenlijk best gek vind: het was keurig aangekondigd door de organisatie en daarbij, je kan toch niet verwachten dat vanwege een wandeltocht een hele oogst verknoeid gaat worden?
Prachtig mooie plaatjes:

Ik heb de 25 km-West gelopen. Van te voren had ik nog wel getwijfeld, eigenlijk leek de Oost route mij mooier, maar dan moest ik 30 km lopen en dat leek me nog net 1 tikje te ver. Die bewaren we dus voor een volgende keer!

De west-route was overigens ook prima hoor. Lammetjes, veel bloesem en ooievaars gezien. Daarbij was het goed weer (veel zon) waardoor het ondanks de kou toch aangenaam lopen was. Wat mij opviel was dat er heel veel rustplekken onderweg waren, maar blijkbaar is daar behoefte aan want het was er overal druk. Ik heb zelf lekker aan een stuk door gewandeld.
De 25 bleek overigens 28 te zijn… aan het eind was ik best moe en toen begon de drukte (door de samenkomst van de diverse routes) mij ook een beetje te irriteren. Haha, dat beloofd wat voor de 4daagse straks 🙂

Conclusie:
Leuk wandelevenement door mooie omgeving. Veel verschillende afstanden (8-40 km) beschikbaar, dus voor iedereen iets interessants, ook door alle eet-en rust plekjes.
Ik ben van plan de volgende keer de 30 of 40 oost te lopen; wie gaat er mee?

Tot slot nog even een foto van mezelf in wandeltenue; ik moet er nog een beetje aan wennen hoor. Erg functioneel allemaal en niet bepaald sexy. Maar ik kijk wel blij!

Een gedachte over “Bloesemtocht 2019

Reacties zijn gesloten.