Wandelmaatjes

Ik loop graag alleen (of samen met Shady, onze hond): lekker hoofd leeg maken, flink doorstappen en ondertussen luisteren naar de vogels en de wind (en soms muziek).

Afgelopen maand mei deed ik het eens anders; ik was een aantal keren met anderen op pad!

Allereerst liep ik het Voetstappenpad (rondje om Hilversum) samen met mijn nicht Marloes. Wij hadden al een wandeldate staan, maar nog geen geplande route. Op de dag dat onze afspraak gepland stond, was er de Voetstappenpad wandeltocht. Ik vond dat een goed idee: deze route lopen stond al op mijn verlanglijst, maar ik was er nog niet aan toe gekomen. Ik was namelijk steeds wat bang om de weg kwijt te raken maar bij een georganiseerde tocht leek mij dat minder waarschijnlijk. Marloes had eigenlijk geen zin in een grootschalig evenement, maar het leek mij dat dit het niet was (en dat klopte ook!)  We besloten dat we samen van start zouden gaan vanaf Hilversum Mediapark en dat Marloes dan de 1e helft (tot aan Hollandsche Rading) mee zou lopen. Dit bleek achteraf ook het mooiste stuk te zijn van de route. Het was super gezellig! De route is goed aangegeven (dus ook zonder evenement goed te doen) en ( eigenlijk helaas) waren we veel eerder in Hol. Rading dan gedacht. De laatste 14km heb ik zelf gelopen, waarmee ik gelijk een goede 30 km in de pocket had.

     

Vervolgens liep ik met Eugenie de avondvierdaagse van Baarn. Eugenie ken ik al jaren van de sportschool/bodybalance en zij loopt dit jaar voor de 2e keer de Nijmeegse vierdaagse. Van Eugenie kwam ook de supertip om in te schrijven voor de vierdaags van Nijmegen via Viavierdaagse. Afijn, we hebben meegedaan aan de 15 km route. Maar… in de praktijk hebben we de 1 avond 13km , 2e avond 15km, 3e avond 11km en de laatste avond 8km gelopen (+3km alle avonden voor heen/terug startpunt) . Het was een beetje een oubollig gebeuren, komt vast ook omdat er maar 8 lopers voor de 15km waren. Al met al was het wel heel gezellig, we hebben een goede training gehad en hebben geboft met het weer. En natuurlijk maakten de bloemen en snoepkettingen op de laatste avond het helemaal compleet.

   

Met Lief & Shady ging ik op Hemelvaartsdag heuveltraining doen. We liepen de N70 route in de buurt van Nijmegen. Prachtige route van ongeveer 15 km. En inderdaad een zeer goede heuveltraining. Ik had ons binnen de 1km al volledig van de route afgekregen, zelfs met GPS aan, bijzonder knap wel eigenlijk. Hierna heeft Lief zich ontfermt over de route en toen ging het natuurlijk allemaal prima. Voor Shady was deze wandeling 1 heuveltje te ver, maar ja, ze heeft het toch volbracht.

       

Voor de maand juni staan de 40km wandelingen op de planning….. wish me luck!

Een gedachte over “Wandelmaatjes

  1. Heel veel succes met de laatste loodjes Marietje! Mag ik in de week van de 24ste een keer meelopen? (geen 40 hoor).

    Like

Reacties zijn gesloten.