Plannerlove

Ik ben verliefd!
Verliefd op mijn nieuwe planner: de Happy Planner.

Spreads maken, de week beschrijven, trackers bijhouden in mijn bullet journal; het laatste half jaar zat er een beetje de klad in. Door mijn drukke bestaan (+ het trainen voor de Vierdaagse van Nijmegen) kwam het er niet altijd meer van om een mooie lay out/spread te maken, en hierdoor had ik ook minder zin om regelmatig te schrijven of creatief ermee bezig te zijn. Soms ik deed toch iets vlug maken en dan werd het eigenlijk niet zo mooi en daar stoorde ik mij dan weer aan. Planner-struggles dus. Op zich allemaal jammer, want bijhouden wat er zoal gebeurt en wat ik meemaak wilde ik wel blijven doen. Mijn mooie stapel “journals” laat dat ook wel zien; het zijn er al heel wat:


Een paar weken geleden las ik via social media een bericht van vrouw/meisje; het lukte haar ook vaak niet met een spread, plaatjes zoeken etc. en daarom was ze overgestapt naar een Happy Planner. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt!

De Happy Planner is een Amerikaans concept. Heel veel verschillende planners en notebooks in diverse stijlen. Leverbaar in drie formaten (big, classic en mini) en altijd met “discs” welke het systeem bij elkaar houdt. Daarnaast is er nog een gigantisch accessoires aanbod van stickers, layouts en andere handige dingen. Wat dat betreft kan je er, als planner lover zoals ik, eigenlijk beter niet aan beginnen…..

Ik koos voor de de Big, en die is echt groot. Fijn waarvoor ik hem wil gebruiken (memory keeping heet dat dan opeens in de happy planner wereld, haha). Als je de Happy Planner-big echt wilt gaan gebruiken als agenda to go, dan zou ik je dit formaat niet aanraden.
Ik heb er wat “bulletjournal”papier (met stipjes dus) bij gekocht, zodat ik deze kan gebruiken voor trackers of andere dingen die ik wil bewaren/schrijven/tekenen. Het leuke is dat je dit papier dan zo in je planner ergens tussenin kan doen door het universele disc-systeem.

Omdat de Happy Planner in eerste instantie ontworpen is voor planning, heeft de agenda dus een indeling met dagen van de week. Overigens kan je dan wel weer kiezen of je dit verticaal of horizontaal wilt of een zogenaamde “desk lay out”. Door de indeling heb je gelijk een basis klaar en kan ik van hieruit van alles doen. Bij veel tijd en zin kan ik los gaan met versieren, tekenen en met minder tijd doe ik alleen het hoognodige maar het ziet er wel altijd netjes uit! De ruime opzet geeft ook gelijk weer zin om vaker de Instax camera te gebruiken.

Ik heb de planner nog geen week in huis, maar ik ben er al helemaal dol op. Ik heb zelfs het Nijmeegse Vierdaagse verhaal overnieuw gemaakt in deze planner.

Happy met de Happy Planner* dus!

 

*de planner heb ik zelf betaald en dit blog is geen betaalde content, ik zou bijna zeggen helaas 😉