Wandeltochtjes

Het wandelen heeft op dit moment wat minder prioriteit: er hoeft tenslotte nu niet meer drie keer per week te worden getraind. Maar… ik wandel natuurlijk wel!

In augustus liep ik met een vriendin het klompenpad Vredelantsepad. https://klompenpaden.nl/klompenpad/vredelantsepad/

We hadden wat moeite met het vinden van de start van de route. Eenmaal op weg raakten we nog even in de war van het lusje door Vreeland zelf, maar daarna ging het super. Als je eenmaal op de route bent, staat het namelijk zeer goed aangegeven middels bordjes met een blauwe klomp. We wandelden door een afwisselde omgeving van water, dorp en weide. Dwars door weilanden (waarvan op een stuk de koeien heeeel dichtbij waren,  dat was spannend, maar niets aan de hand natuurlijk). Bij Kaas- en IJsboerderij de Willigen heerlijk ijs gegeten. Route is ongeveer 11 km. Aanrader!

 

De eerste zondag van september liep ik De Leientocht 2019
https://www.dakvanwerkhoven.nl/activiteiten/wandelen/

Ik twijfelde tussen verschillende georganiseerde tochten maar koos uiteindelijk voor deze; vanwege de naam 🙂
En daarbij steun aan het goede doel; het dak van de kerk moet gesponsord.
Een allervriendelijkste ontvangst en na een kopje koffie in de pastorietuin ging ik van start. Ik had gekozen voor de 15 km route (in werkelijkheid wat langer). Heel mooi door boomgaarden, over landgoederen en over klompenpaden. Heel goede routeplanning, zowel op papier als via pijltjes. Ik heb er erg van genoten van de omgeving en de goede organisatie. Mogelijk ga ik volgende jaar een langere afstand doen! Na afloop at ik nog een heerlijke wafel, wederom in de pastorietuin > alle afgetrainde calorieën er gelijk weer bij!