Plannerlove: de eeuwige zoektocht naar de precies goede agenda

Ruim een jaar lang was ik een zeer tevreden gebruiker van de Structuurjunkie agenda (de A5 versie). Eigenlijk had ik maar 1 min puntje over deze agenda: de zaterdag en zondag waren verdeeld over 1 verticaal blok. Dat vind ik optisch niet mooi en ik vind het ook niet handig. In het voorjaar kwamen de nieuwe versies beschikbaar (mooie uitvoering qua kaft!) en na lang twijfelen koos ik de A4 planner. In deze A4 zijn de zaterdag en zondag namelijk wel een apart verticaal blok. Waarom ik dan toch twijfelde? Omdat A4 ook best groot is in je tas (maar…. met veel thuiswerken is dat niet zo erg….?) of op je bureau (ruimte genoeg toch….?). Nou, je voelt al waar dit verhaal heen gaat: de planner kwam binnen, ik vond hem nog steeds prachtig, maar in gebruik niet ideaal: te groot om hem open op mijn bureau te laten liggen en om hem mee te nemen eigenlijk ook best groot.

Toevallig zag ik dat Mascha nieuwe planners had uitbracht. De Maschaplanner kende ik natuurlijk al, maar heb er nooit een gebruikt omdat ik de uitvoering (kaft) nooit mooi vond (sorry Mascha). Deze keer vond ik de nieuwe roze* planner best tof! Beschikbaar in mijn gewenste maat EN met de zaterdag en zondag los van elkaar. Als plannerlover moet je alles testen toch? Goede reden om de Maschaplanner te kopen!
*er is (was?) ook een blauwe uitvoering van deze planner

Nu ben ik al bijna twee maanden zeer blij met deze agenda! Goed papier, goede lay-out, goed formaat. De planner blijft perfect open liggen op mijn bureau. Wat extra leuk is, is omdat de agenda niet vast ingedeeld is, ik zelf kan bepalen hoe ik de blokken indeel. De planner is ongedateerd, dus hierin heb ik ook ruimte om dit naar eigen idee in te delen.

Bij de planner krijg je ook allerlei stickers, daar ben ik natuurlijk sowieso al fan van. Ik vind het leuk om per week een thema te kiezen en daar dan een leuke pagina van te maken. Vervolgens ontdekte ik via Etsy nog een hele wereld van stickers voor (Mascha)planners! Erg leuk (en erg verslavend….). Inmiddels mezelf een verbod opgelegd voor stickers-aankopen 😉

Ik ben en blijf ook fan van de HappyPlanner Big! Deze gebruik ik als dagboek, memoryplanning, journal etc. Ik heb nu een vrij eenvoudige lay-out van de pagina’s, maar dat maakt het extra leuk om er in te tekenen, washi tape te gebruiken en stickers natuurlijk!